Caravan accu perikelen:

De eerste acculader LBC200 voor onze semi-tractie caravan accu bleef maar laden.
Hierdoor was er na enige tijd laden spraken van een continu "kokende" accu.
De accuspanning bereikte niet (14.6 Volt) de voorgeschreven laadspanning (14.8 Volt) waardoor de lader niet overging op druppelladen, maar bleef snelladen (2 Ampere). (In rust, na 12 uur niet laden, geeft de accu een spanning van 12.87 Volt, onbelast)

Fabrikant Proosten Electronics heeft deze problemen snel, vakkundig en optimaal opgelost door een nieuwe lader per omgaande te verstrekken (LBC300). Ook de zuurgraad van alle accucellen is door hen nagemeten om uit te sluiten dat dit de oorzaak zou kunnen zijn van doorladen. Daarnaast hebben zij nog na de vakantie contact opgenomen of alles naar wens is verlopen.
Wij zijn zeer in onze nopjes met deze goede service van Proosten Electronics !

Tijdens de rit naar Italie is de achterkant van de LBC300 lader losgekomen. De lader wordt met 2 strips bevestigd aan de bodem (identiek aan de LBC200) van de caravan/boot/camper. Zijwaards bewegen is hierdoor onmogelijk maar er blijken teveel krachten op de voor en achterkant te komen, ook al is de lader zijwaards in de rijrichting bevestigd en kunnen er geen objecten tegen de lader duwen of stoten.

Nader onderzoek wijst uit dat de gebruikte schroeven niet geschikt zijn. Wij hebben ervoor gekozen om deze schroeven te vervangen voor standaad M-bouten (zie afbeelding) om de achterkant (en tevens de voorkant) deugdelijk te bevestigen.

Ook dit probleem heeft Proosten Electronics aangeboden op te lossen. Afbeeldingen zijn aanklikbaar waardoor de hoge resolutie foto zichtbaar wordt.

 

Referentie (Bron: Proosten Electronics website)

Specificatie Handleiding
LBC 200 LBC 200
LBC 300 LBC 300